fredag 4 december 2009

saffran+morot=sant


Guldsnittar. Hittade receptet i en hemmets journal tidning. Kakan var supergod, frostingen var inte god så det receptet slipper ni. Gör vanlig frosting till istället. Kakan kan såklart dekoreras lite fint med strössel eller likanande. Får se om jag gör det till helgens fika kanske..
receptet: 200g smör, 1/2g saffran, 2 ägg, 1 1/2 dl mjölk, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 morot.
Smörj och bröa en långpanna. Smällt smöret, låt svalna. Smula sönder/ krossa saffranet i kuvertet. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, saffran och mjölk. Rör i mjöl, bakpulver och finriven morot.
Nedre delen av ugnen, 175 grader, 25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar