tisdag 23 april 2013

bbq-soppa

Hej. Detta gjorde jag i helgen.
potatisar
morötter
palsternacka
rosmarin
rapsolja
flingsalt
majskolvar
halloumi

Skrubba rotfrukterna och skär i bitar. Lägg på en plåt och ringla över olja. Strö på flingsalt och lägg massor med rosmarin på, både kvistar och klippt i småbitar. In i ugnen 200grader ca 10 min och lägg sedan på majskolvarna och låt det vara inne i ca 10min till eller tills allt fått fin färg.  Eller så grillar man majsen och halloumin. Servera med hommus.

dag 2.
Lägg alla överblivna rotsaker i en kastrull. Skrapa av majsen från överblivna majskolvar och lägg i kastrullen. Häll på buljong och koka upp. Mixa till slät konsistens, pressa ner en vitlöksklyfta, häll på matlagningsgrädde och massa svartpeppar. Krydda efter smak.

Betydligt godare än det ser ut. Roligt sätt att använda rester på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar