onsdag 17 april 2013

vegetarisk lasagne

Tomatsås:
2 dl röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar
1 tetra krossade tomater
1 stor morot
0,5 burk tacosås
2 tsk sambal oalek
0,5 msk socker
salt och peppar

Koka linserna i lite saltat vatten. Fräs hackad lök, pressad vitlök, riven morot och kokta linser i lite olja eller margarin. Häll på resten av ingredienserna och låt puttra länge på svag värme.

ostsås:
2 msk margarin
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 påse riven ost
muskot
salt och vitpeppar

Rör ut vetemjölet i det smälta margarinet och häll på mjölken. Låt puttra ca 5min under omrörning. Häll i osten och krydda efter smak.
Varva tomatsås och ostsås med lasgneplattor i en smord form. På med riven ost på toppen och in i ugnen 200grader ca 25min.

Vill man ha en magrare variant kan man ta keso istället för ostsås som man kryddar till lite grann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar